fbpx

Καρκινος παχεος εντερου πιθανές θεραπείες

Ελληνικοί υπότιτλοι:

Οι θεραπείες για τον καρκίνο του παχέος εντέρου περιλαμβάνουν: χειρουργικές επεμβάσεις, χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία. Πρώιμος καρκινος παχεος εντερου ή πολύποδες μπορεί να αφαιρεθούν κατα την διάρκεια της κολονοσκόπησης. Κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας ένας εύκαμπτος σωλήνας θα εισαχθεί μέσω του πρωκτού σας. 

Στις περισσότερες περιπτώσεις εάν βρεθεί ένας πολύποδας θα αφαιρεθεί. Εάν σε μια μικρή περιοχή διαπιστωθεί καρκίνος θα αφαιρεθεί. 

Για μεγαλύτερες περιοχές προσβεβλημένες από καρκίνο μπορεί να χρειαστεί να κάνετε μια χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσετε το προσβεβλημένο τμήμα του παχέος εντέρου σας. Ο χειρούργος σας μπορεί να αφαιρέσει μέρος του παχέος εντέρου σας ή μέρος ή ολόκληρο τον ορθό. Ιστός που βρίσκεται κοντά στην περιοχή, όπως λεμφαδένες, μπορεί επίσης να αφαιρεθεί για να διαπιστωθεί εάν ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί εκεί. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα υπόλοιπα άκρα του παχέος εντέρου σας θα επανασυνδεθούν. 

Αλλά μερικές φορές ο χειρουργος παχεος εντερου δεν θα στερεώσει τα υπόλοιπα άκρα αμέσως, αλλά μπορεί να γίνει μια διαδικασία για να στερεωθεί το πάνω άκρο του μεγάλου σας εντέρου σε ένα άνοιγμα στο δέρμα της κοιλιά σας και το κάτω άκρο θα κλείσει με συρραπτικά ή ράμματα. 

Αυτό το νέο άνοιγμα στο δέρμα αφήνει τα στερεά απόβλητα να αδειάσουν σε μια συνημμένη σακούλα. Συνήθως το άνοιγμα είναι προσωρινό. Εάν είναι προσωρινό, τα άκρα του παχέος εντέρου σας θα επανασυνδεθούν.

Ακτινοθεραπεία, χημειοθεραπεία ή και τα δύο μπορεί επίσης να προταθούν είτε πριν είτε μετά από χειρουργική επέμβαση. 

Η χημειοθεραπεία χρησιμοποιεί φάρμακα για επιτίθεται και να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα. Η ακτινοθεραπεία χρησιμοποιείται συχνά μαζί με την χημειοθεραπεία. Οι ακτίνες υψηλής ενέργειας και η ακτινοθεραπεία προσβάλλουν και καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα. Άλλες θεραπείες μπορεί επίσης να προταθούν για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Μιλήστε στον ιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

Recent Posts