fbpx

Αιμορροΐδες - Αιμορροϊδοπάθεια

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Η εμφάνιση αιμορροΐδων απασχολεί το 80% του πληθυσμού σε κάποια φάση της ζωής του, με αποτέλεσμα κακή ποιότητα ζωής, αναστολή της καθημερινής δραστηριότητας και, ενίοτε, έντονο πόνο. Οι αιμορροΐδες («ζοχάδες» κατά το λαό) ανάγκαζαν το Μέγα Ναπολέοντα να ιππεύει στο πλάι και οδήγησαν τον πρώην Πρόεδρο των Η.Π.Α. Carter στο χειρουργείο!

ΤΙ ΕΝΑΙ ΟΙ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΕΣ

Τα αιμορροϊδικά φλεβικά πλέγματα (δίκτυο μικρών φλεβών και αρτηριών) διακρίνονται σε υποβλεννογόνια (κάτω από τον ορθικό βλεννογόνο) και περιπρωκτικά (κάτω από το πρωκτόδερμα), με σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της αφόδευσης, πριν την οποία γεμίζουν με αίμα και με τη σύμπραξη της τονικότητας του έσω σφιγκτήρα του πρωκτού συγκρατούν τα κόπρανα εντός του ορθού δημιουργώντας μια δομή υποστηρίγματος («μαξιλάρι») που οδηγεί τα κόπρανα στο τελικό τμήμα του πρωκτικού σωλήνα που αδειάζει, συγχρόνως με τη χάλαση του πρωκτικού σφιγκτήρα, καταστώντας δυνατή την αφόδευση. Τα αιμορροϊδικά πλέγματα συγκρατούνται στη θέση τους από ένα σύστημα συνδετικού ιστού, που βρίσκεται κάτω από το βλεννογόνο του παχέος εντέρου.

Εκπαιδευτικά Video Ασθενών

Παρακολουθήστε το video “Αιμορροΐδες. Με απλά λόγια, τί πρέπει να γνωρίζεται”

Μπορείτε να το δείτε εδώ

ΑΙΤΙΑ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΟΠΑΘΕΙΑΣ

Ο κοινός παρονομαστής είναι η αυξημένη πίεση στον ορθοπρωκτικό σωλήνα.

Μπορεί να οφείλεται:

  • Διατροφικοί παράγοντες (έλλειψη φυτικών ινών).
  • Δυσκοιλιότητα ή χρόνια διάρροια.
  • Αύξηση ενδοκοιλιακής πίεσης (χρόνιος βήχας, άρση βαρών, κυρίως σε μεγάλη ηλικία).
  • Εγκυμοσύνη και τοκετός.
  • Προβλήματα προστάτη στον άνδρα.
  • Όγκοι στην πύελο.
  • Κληρονομικότητα.
  • Αύξηση βάρους και παχυσαρκία.

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΟΠΑΘΕΙΑΣ

Αντιλαμβανόμαστε τους αιμορροϊδικούς όζους όταν προπίπτουν από τον πρωκτό σαν ροζ – μπλέ διογκώσεις στο μέγεθος μπιζελιού έως και μεγαλύτεροι από ρώγα σταφυλιού. Τότε, η χαλάρωση του συνδετικού ιστού που τους συγκρατεί είναι τέτοια που μοιάζει σαν ένα ζεύγος χαλαρωμένων τιραντών που δεν συγκρατούν πια το παντελόνι. Oι αιμορροΐδες διακρίνονται σε: εσωτερικές (όταν προέρχονται από το υποβλεννογόνιο φλεβικό πλέγμα) και σε εξωτερικές (όταν προέρχονται από τα πρωκτοδερματικά φλεβικά πλέγματα).

Οι εσωτερικές αιμορροΐδες μπορούν να παραμένουν πάντα εντός του ορθοπρωκτικού σωλήνα (1ου βαθμού), μπορούν να προπίπτουν κατά την κένωση αλλά επανέρχονται αυτόματα αμέσως μετά (2ου βαθμού), να χρειάζονται μηχανική επανατοποθέτηση (3ου βαθμού) ή να παραμένουν μόνιμα εκτός πρωκτού (4ου βαθμού).

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΟΠΑΘΕΙΑΣ

Πολλοί ασθενείς (έως 7%) μπορεί να μη γνωρίζουν ότι πάσχουν από αιμορροϊδοπάθεια. Το πιο πρώιμο σύμπτωμα είναι η αιμορραγία (ζωηρό κόκκινο αίμα με την κένωση) που μπορεί να συνοδεύεται από κνησμό στην περιοχή του πρωκτού. Οι αιμορροΐδες 3ου & 4ου βαθμού συνοδεύονται και από έντονο πόνο, έκκριση βλέννης, κνησμό ή πόνο στον πρωκτό και αίσθημα ατελούς κένωσης του ορθοπρωκτικού σωλήνα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να μην αποδίδουμε κάθε απώλεια αίματος από τον πρωκτό σε υπάρχουσα αιμορροϊδοπάθεια ή άλλη ορθοπρωκτική πάθηση (π.χ. ραγάδα δακτυλίου).

ΑΠΕΥΝΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ!

Σε προχωρημένα στάδια αιμορροϊδοπάθειας μπορεί να εμφανιστούν επιπλοκές όπως: περίσφιξη, θρόμβωση, λοίμωξη (που οδηγεί στο σχηματισμό περιεδρικού αποστήματος και περιεδρικού συριγγίου έως και συστηματική σήψη εάν παραμεληθεί), αναιμία (λόγω χρόνιας απώλειας αίματος) .

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΟΠΑΘΕΙΑΣ

Η αιμορροϊδοπάθεια είναι χειρουργική νόσος και την τελική λύση δίνει η Χειρουργική και ο χειρουργός αιμορροίδων. Παρ΄ όλα αυτά προληπτικά κι ανακουφιστικά, όσον αφορά στα συμπτώματα, μπορούμε να τονίσουμε τα εξής:

  • Κατανάλωση υγρών (6 – 8 ποτήρια την ημέρα).
  • Αποφυγή διατροφής πλούσιας σε καρυκεύματα που μπορεί να προκαλέσουν τοπικό ερεθισμό (μπαχαρικά, αλκοόλ) ή εντερική διέγερση (καφές, τσάι, νικοτίνη).
  • Ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, δημητριακά, φρούτα και λαχανικά (30 gr ινών ημερησίως).
  • Σωματική άσκηση (περπάτημα, κολύμπι).
  • Συγκεκριμένη ώρα καθημερινής κένωσης (π.χ. το πρωί μετά από ένα ποτήρι νερό) και σύντομη παραμονή στο μπάνιο (5’) χωρίς σφίξιμο.
  • Σε περιόδους έξαρσης των συμπτωμάτων, αποφυγή μηχανικού καθαρισμού με χαρτί τουαλέτας μετά την κένωση και χρήση εδρόλουτρων κρύου νερού.
  • Αντιμετώπιση δυσκοιλιότητας (διατροφή, ενυδάτωση, μαλακτικά ή υπακτικά σιρόπια).
  • Συντηρητική αντιμετώπιση με τη χρήση φαρμάκων που βελτιώνουν τη φλεβική κυκλοφορία (φλαβονοειδή).
ΕΠΕΜΒΑΣΗ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΟΠΑΘΕΙΑΣ

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

Αν χρειάζονται δύο ή περισσότερες ημέρες για αφόδευση ή αν χρειάζονται πάνω από 5 λεπτά για την ολοκλήρωση της, η ιατρική βοήθεια είναι απαραίτητη.

Η αλόγιστη και μακροχρόνια χρήση καθαρτικών και υπακτικών σκευασμάτων μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες στο παχύ έντερο.

Η χρήση τοπικών πρωκτικών αλοιφών (ιδίως όταν περιέχουν κορτιζόνη) προσφέρει μόνο παροδική ανακούφιση των συμπτωμάτων και περικλείει τον κίνδυνο σοβαρών περιπρωκτικών δερματίτιδων.

Όταν οι αιμορροΐδες επιμένουν με πόνο, διόγκωση ή και αιμορραγία και δεν ανατάσσονται μέσα στο ορθό, τότε χρειάζεται κάποια επεμβατική μέθοδος, εγχείρηση αιμορροίδων απο εξειδικευμένο χειρουργό (χειρουργος αιμορροιδων).

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Η πληθώρα των χειρουργικών τεχνικών που έχουν εφαρμοστεί ως σήμερα (εκτομή κατά Milligan-Morgan, σκληροθεραπείες, ελαστική περίδεση αιμορροϊδικών όζων, διαστολή δακτυλίου κατά LORD κ.α.) στόχευαν στην αντιμετώπιση των αιμορροΐδων αυτών καθ’ εαυτών κι όχι στο αίτιο δημιουργίας τους που είναι η χαλάρωση του συνδετικού ιστού που τους συγκρατεί. Οι περισσότερες απ’ αυτές έχουν ως κύριο μειονέκτημα την υποτροπή, κάποιου βαθμού μετεγχειρητικό πόνο και τη στένωση.

Τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε μια νέα χειρουργική μέθοδος, η ΤΕΧΝΙΚΗ HAL – RAR η οποία στοχεύει το αίτιο της αιμορροϊδοπάθειας, δηλαδή τη χαλάρωση του στηρικτικού συνδετικού ιστού και την πρόπτωση του εντερικού βλεννογόνου.

χειρουργός αιμορρίδων | χειρουργος αιμορροιδων | χειρουργος για αιμορροιδες

Τεχνική HAL-RAR με το σύστημα υπερήχων A.M.I.

Διακόπτεται η αιματική τροφοδοσία των όζων, μετά από εντόπιση και απολίνωση του τροφοφόρου αγγείου με το σύγχρονο σύστημα υπερήχων A.M.I., με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση τους και συνοδεύεται με ανόρθωση του προπίπτοντα βλεννογόνου (RAR).

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Με τη μέθοδο αυτήν αντιμετωπίζεται αιτιολογικά η αιμορροϊδοπάθεια και αποτελεσματικά η πρόπτωση και η αιμορραγία (μέχρι σήμερα πάνω από 200.000 ασθενείς έχουν υποβληθεί σε αυτήν την τεχνική με θεαματικά αποτελέσματα).
Είναι αναίμακτη, ανώδυνη χωρίς τραυματική επιφάνεια και μικρή παρέμβαση (διάρκεια 30’).

Η μετεγχειρητική παραμονή στην Κλινική (το πολύ έως 24 ώρες) και η σύντομη μετεγχειρητική ανάρρωση (2-3 ημέρες) κάνουν τη μέθοδο κατάλληλη για πολυάσχολους ασθενείς και επιτρέπει τη γρήγορη επάνοδο στην φυσιολογική καθημερινότητα.

Ελαχιστοποίηση των μετεγχειρητικών ενοχλημάτων (πόνος, κάψιμο, αιμορραγία).
Αποφυγή στένωσης, υποτροπής (˂ 10%).

Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ  & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΟΠΑΘΕΙΑΣ

Η θεραπεία των αιμορροΐδων πρέπει να εξατομικεύεται ανάλογα με το στάδιο αιμορροϊδοπάθειας που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Κάθε ασθενής εξετάζεται ενδελεχώς (κλινική εξέταση) και συμπληρωματικά μπορεί να χρησιμοποιηθούν απεικονιστικές μέθοδοι (ορθοσκόπηση, ενδορθικός υπέρηχος, μαγνητική τομογραφία).

Ο χειρουργός αιμορροίδων μπορεί να εφαρμόσει συνδιασμό τεχνικών για την καλύτερη και ασφαλέστερη αντιμετώπιση δύσκολων και παραμελημένων αιμορροϊδοπαθειών (HAL – RAR + εκτομή με ψαλίδι υπερήχων, Laser, RF).

Η τεχνική HAL – RAR είναι εφαρμόσιμη και σε αρχικά στάδια (1ου- 2ου βαθμού) αλλά και σε 3ου βαθμού πρόπτωση αιμορροΐδων.

Περιορισμοί υπάρχουν σε περιπτώσεις πρόπτωσης μόνο ενός βλεννογονικού υποστηρίγματος («μαξιλάρι») καθώς και σε περιπτώσεις πρόπτωσης 4ου βαθμού όπου όλο το πρωκτόδερμα, λόγω ίνωσης, δεν ανατάσσεται εντός του πρωκτικού σωλήνα και απαιτείται συμπληρωματική εκτομή με χρήση ενέργειας (ψαλίδι υπερήχων, Laser, RF) κάποιου σαθρού αιρροϊδικού όζου, προς αποφυγή της επακόλουθης δημιουργίας αποστήματος + περιεδρικού συριγγίου.

ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΟΠΗΞΙΑ ΜΕ ΧΡΗΣΗ LASER

Οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, επέτρεψαν τη χρήση ενέργειας Laser στην αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας (αιμορρoϊδοπηξία με Laser).

Αναίμακτη και ανώδυνη θεραπεία, που αποκαθιστά τη φυσική ανατομία χωρίς τη χρήση ξένων υλικών ή ραμμάτων.

Δεν αφαιρούνται οι αιμορροϊδικοί όζοι αλλά θρομβώνονται οι τροφοφόρες αρτηρίες και συρρικνώνονται και ουλοποιούνται τελικά οι αιμορροΐδες, μέσω μιας φωτοπηξίας που προκαλεί η δέσμη laser, συγκεκριμένου μήκους κύματος και βάθους, χωρίς βλάβη του εντερικού βλεννογόνου και δημιουργία μετεγχειρητικών ουλών, που μπορούν να προκαλέσουν μετεγχειρητικές στενώσεις.

Η διάρκεια είναι 15-30 λεπτά, σύντομη νοσηλεία λίγων ωρών, χωρίς μετεγχειρητικό πόνο, ακράτεια, υποτροπή και με γρήγορη επάνοδο στην καθημερινότητα (1-2 ημέρες).

Η απουσία εκτομής και μετεγχειρητικής αιμορραγίας καθιστά τη μέθοδο ιδανική για ασθενείς με αιμορροϊδοπάθεια 2ου- 3ου βαθμού με προβλήματα πηκτικότητας αίματος, ή υπό αντιπηκτική αγωγή (δε χρειάζεται διακοπή).

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Αγαπητέ ασθενή,

Υποβληθήκατε σε επέμβαση ορθοπρωκτικής χειρουργικής για τη διόρθωση αιμορροϊδοπάθειας.

Ακολουθούν κάποιες γενικές συμβουλές απο το χειρουργό σας  για τη βελτίωση της  μετεγχειρητικής πορείας:

  • Να καταναλώνετε αρκετά υγρά (νερό, φυσικούς χυμούς τουλάχιστον 1,5 – 2 λίτρα / ημέρα).
  • Αποφεύγετε τροφές που μπορούν να προκαλέσουν τοπικό ερεθισμό (μπαχαρικά, αλκοόλ) ή διέγερση της συσταλτικότητας τoυ εντέρου (καφές, τσάι).
  • Να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή που περιέχει υγρά και φυτικές ίνες (δημητριακά, σούπες με λαχανικά, φρούτα).
  • Να ασκείστε συχνά (περπάτημα, κολύμβηση 30’ – 40’, 3 – 4 φορές την 1η εβδομάδα, γυμναστήριο από τη 2η εβδομάδα).
  • Να αποφύγετε τη χρήση μηχανής και ποδηλάτου για 1 μήνα.
  • Να χρησιμοποιείτε την τουαλέτα μια συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα (καλύτερα το πρωί μετά από 1 ποτήρι νερό), με μικρή διάρκεια (όχι πάνω από 5’), χωρίς να σφίγγεστε!
  • Μετά την αφόδευση να πλένετε την περιοχή με κρύο νερό και σαπούνι και να σκουπίζεστε ταμποναριστά με μία βαμβακερή πετσέτα (όχι χαρτί τουαλέτας!). Αυτό μπορεί να γίνει 2 φορές / ημέρα.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ:

  • Μία φυσιολογική πυρετική δεκατική κίνηση (έως 37,5º C τις πρώτες 2 – 3 ημέρες), που υποχωρεί χωρίς τη λήψη αντιπυρετικού.
  • Μία φυσιολογική εκροή ενός βλεννώδους και κολλώδους υγρού (για 3 – 4 εβδομάδες), που οφείλεται στη διαδικασία επούλωσης, αν υπάρχει τραυματική επιφάνεια (αιμορροϊδεκτομή, παροχέτευση περιεδρικού αποστήματος, εκτομή περιεδρικού συριγγίου).
  • Μία φυσιολογική παρουσία λίγων σταγόνων αίματος μετά από μία εργώδη κένωση (σκληρά κόπρανα).
  • Ένα φυσιολογικό μετεγχειρητικό οίδημα στην περιοχή, ιδίως στις περιπτώσεις εκτομής νοσούντων ιστών, που υποχωρεί μετά από ̴ 1 μήνα.
  • Έναν φυσιολογικό κνησμό (φαγούρα) που, συνήθως, οφείλεται στη διαδικασία επούλωσης και υποχωρεί με την υγιεινή της περιοχής.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΕΑΝ!

*Παρουσιαστεί μια ακατάσχετη αιμορραγία (ζωηρό, κόκκινο αίμα που δεν σταματά).

* Πυρετός ˃ 38º C, που χρήζει λήψης αντιπυρετικού και μπορεί να συνοδεύεται από πόνο.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Εχω αιμορροΐδες σε τι γιατρο να παω;

Θα πάτε σε ενα γενικό ιατρό. Ο γενικός ιατρός σας θα σας συστήσει συντηρητικά μέτρα. Επειδή ομως η νόσος αφορά μια περιοχή του σώματος για την οποία το ευρύ κοινό νοιώθει άβολα να συζητήσει με κάποιο ιατρό, ο ασθενής φθάνει αργά με προχωρημένα ενοχλήματα που δεν λύνονται με συντηρητική θεραπεία.  Τότε οι σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές κρίνονται απαραίτητες. Ο  χειρουργός αιμορροίδων θα σας δώσει εξατομικευμένα τις επιλογές σας και το κόστος.

Εγχείρηση αιμορροίδων σε δημόσιο νοσοκομείο;

Υπάρχουν εξαίρετοι χειρουργοί αιμορροίδων σε κάθε δημόσιο νοσοκομείο. Η επιλογή του ασθενούς να πάει σε δημόσιο νοσοκομείο είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Υπάρχουν πολλά θετικά και αρνητικά.  Ο κάθε ασθενής ανάλογα πρέπει να πληροφορηθεί σωστά και να έχει ολοκληρωμένη άποψη. Τα προβλήματα στο δημόσιο νοσοκομείο σύμφωνα με μελέτες είναι η χαμηλού επιπέδου υπηρεσία, τα υλικά, τα πολλά άτομα σε κάθε δωμάτιο, . Τα θετικά είναι το χαμηλό η μηδαμινό κόστος. Ρωτήστε μας για το κόστος επέμβασης αιμορροίδων στο Πειραικό Χειρουργικό στο 210 41 18 833.

αιμα στον πρωκτο

Το αιμα στον πρωκτό είναι ενα απο τα κλασσικά συμπτώματα αιμορροΐδων.

Πολλοί ασθενείς (έως 7%) μπορεί να μη γνωρίζουν ότι πάσχουν από αιμορροϊδοπάθεια. Το πιο πρώιμο σύμπτωμα είναι η αιμορραγία (ζωηρό κόκκινο αίμα με την κένωση) που μπορεί να συνοδεύεται από κνησμό στην περιοχή του πρωκτού. Οι αιμορροΐδες 3ου & 4ου βαθμού συνοδεύονται με βλεννα στα κοπρανα με αιμα στα κοπρανα  και από έντονο πόνο, έκκριση βλέννας, κνησμό ή πόνο στον πρωκτό και αίσθημα ατελούς κένωσης του ορθοπρωκτικού σωλήνα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να μην αποδίδουμε κάθε απώλεια αίματος και το ζωηρο κοκκινο αιμα στα κοπρανα από τον πρωκτό σε υπάρχουσα αιμορροϊδοπάθεια ή άλλη ορθοπρωκτική πάθηση (π.χ. ραγάδα δακτυλίου).

ΑΠΕΥΝΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ!

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη σελίδα για αιμορροίδες.

 

αιμορροΐδεσ εξωτερικεσ

Εξωτερικές αιμορροΐδες

Οι εξωτερικές αιμορροΐδες εντοπίζονται μέσα από το δέρμα που υπάρχει γύρω από τον πρωκτό, όπου υπάρχουν πολλές νευρικές απολήξεις. Η βασική παθολογία των εξωτερικών αιμορροΐδων είναι η δημιουργία θρόμβων εντός του αιμορροιδικού πλέγματος. Τα κύρια συμπτώματα περιλαμβάνουν:
• Πόνο
• Αιμορραγία
• Κνησμό
• Πρήξιμο

Ένας θρόμβος είναι μια επώδυνη διόγκωση στο σημείο, σκληρή κατά την ψηλάφηση, σε χρώμα σκούρο μπλε. Η θρόμβωση εμφανίζεται ξαφνικά (εντός λίγων λεπτών) και μπορεί να προκαλεί έντονο πόνο, κνησμό και αιμορραγία. Όταν ο θρόμβος διαλύεται (απορροφάται από τον οργανισμό μας εντός 3-4 εβδομάδων), αλλά στο σημείο μπορεί να απομείνει λίγο περίσσευμα δέρματος. Έτσι δημιουργούνται συνήθως τα δερματικά υπολείμματα (ράκη)  τα οποία, συνήθως δεν χρειάζονται κάποια θεραπεία.

πως φευγουν οι αιμορροΐδες δείτε το αιμορροίδες θεραπεία

Αιμορροΐδες φωτογραφιες

Δείτε την επέμβαση αιμορροΐδων και  στην ολοκληρωμένη σελίδα αιμορροίδες

Φωτογραφίες Αιμορροΐδες Ραγάδα Πρωκτού

Αιμορροΐδες Ραγάδα Πρωκτού και Πρόπτωση

Ραγάδα Πρωκτού και Πρόπτωση Ορθού

και ανώδυνη θεραπεία των αιμορροΐδων

 

Η καλυτερη αλοιφη για αιμορροΐδες

Ειλικρινά έχουμε ακούσει πολλές φορές αυτή την ερώτηση   “Ποιά είναι η καλυτερη αλοιφη για αιμοροιδεσ γιατρέ” . Η απάντηση είναι όμως ξεκάθαρη. Η χρήση τοπικών πρωκτικών αλοιφών (ιδίως όταν περιέχουν κορτιζόνη) προσφέρει μόνο παροδική ανακούφιση των συμπτωμάτων και περικλείει τον κίνδυνο σοβαρών περιπρωκτικών δερματίτιδων. Η σοβαρή λύση στο πρόβλημα των συνανθρώπων μας που έχουν αιμορροίδες είναι η σύγχρονη χειρουργική.  Τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε μια νέα χειρουργική μέθοδος, η ΤΕΧΝΙΚΗ HAL – RAR η οποία στοχεύει στα αίτια αιμορροϊδων, δηλαδή τη χαλάρωση του στηρικτικού συνδετικού ιστού και την πρόπτωση του εντερικού βλεννογόνου.

Αιμορροΐδες θεραπεια

Αιμορροΐδες γιατροσοφια. Ακούγονται και μας λένε συχνά οτι οι αιμορροΐδες θεραπεύονται με κρύο νερό, με διατροφή, αλοιφές, λαδια και αλλα γιατροσόφια. Όμως η πραγματικότητα είναι οτι οι άνθρωποι συνεχίζουν να θρέφουν  την ταλαιπωρία του και να αποφεύγουν μια θεραπεία χειρουργική που κρατάει 30 λεπτά.

Ποια είναι όμως η καλύτερη θεραπεία για τις αιμορροΐδες, ανεξαρτήτως βαθμού και μορφολογίας (είτε είναι εξωτερικές, είτε εσωτερικές);

Η τεχνική HAL-RAR με το σύστημα υπερήχων A.M.I.

Διακόπτεται η αιματική τροφοδοσία των όζων, μετά από εντόπιση και απολίνωση του τροφοφόρου αγγείου με το σύγχρονο σύστημα υπερήχων A.M.I., με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση τους και συνοδεύεται με ανόρθωση του προσπίπτοντα βλεννογόνου (RAR).

όπως ονομάζεται, είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης των αιμορροΐδων που έχει να επιδείξει η ιατρική τεχνολογία και η επιστημονική εξειδίκευση επί του αντικειμένου. Είναι η μοναδική τεχνική που είναι πραγματικά αναίμακτη, ανώδυνη και αποτελεσματική (οριστικό αποτέλεσμα άνω του 98%) χωρίς να έχει επιπλοκές, δεδομένου ότι θεραπεύει το παθολογικό αιμορροϊδικό πλέγμα συνολικά, χωρίς να ακουμπά τον σφιγκτήρα.

Με τη μέθοδο αυτήν αντιμετωπίζεται αιτιολογικά η αιμορροϊδοπάθεια και αποτελεσματικά η πρόπτωση και η αιμορραγία (μέχρι σήμερα πάνω από 200.000 ασθενείς έχουν υποβληθεί σε αυτήν την τεχνική με θεαματικά αποτελέσματα).
Είναι αναίμακτη, ανώδυνη χωρίς τραυματική επιφάνεια και μικρή παρέμβαση (διάρκεια 30’).

Η μετεγχειρητική παραμονή στην Κλινική (το πολύ έως 24 ώρες) και η σύντομη μετεγχειρητική ανάρρωση (2-3 ημέρες) κάνουν τη μέθοδο κατάλληλη για πολυάσχολους ασθενείς και επιτρέπει τη γρήγορη επάνοδο στην φυσιολογική καθημερινότητα.

Ελαχιστοποίηση των μετεγχειρητικών ενοχλημάτων (πόνος, κάψιμο, αιμορραγία).
Αποφυγή στένωσης, υποτροπής (˂ 10%).

Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.